onderdelen
KingTow afsleep- en bergingssysteem

KingTow afsleepsysteem vrachtwagenberging

Het KingTow afsleepsysteem vrachtwagenberging is de oplossing voor het afslepen van zware voertuigen. De moderne en zware vrachtwagens zijn tegenwoordig allemaal uitgerust met ingebouwde trek-, sleep- en eventuele liftpunten. Om schade aan de vrachtwagens tijdens sleep – of bergingswerkzaamheden te voorkomen, geven vrachtwagenfabrikanten altijd een handleiding hoe en met welke verbindingsmiddelen gewerkt moet worden om de vrachtwagen veilig en zonder schade als gevolg van bergingswerkzaamheden naar de gewenste locatie te transporteren.

Dankzij het afsleep- en bergingssysteem van KingTow is het mogelijk om vrachtwagens te transporteren en te lieren. Het afsleepsysteem voor vrachtwagens van KingTow is speciaal ontworpen voor gebruik in de door de vrachtwagenfabrikant ingebouwde trek-, sleep- en liftpunten. Onder omstandigheden is het ook mogelijk de vrachtwagen beperkt te liften of te hijsen. Voorwaarde is natuurlijk wel dat het afsleep- en bergingssysteem op de juist manier wordt ingezet zodat overbelasting van het systeem en schade aan de vrachtwagen wordt voorkomen. Dit professionele afsleep- en bergingssysteem mag niet ontbreken in de uitrusting van bergingstrucks van bergingsbedrijven die actief zijn op het gebied van vrachtwagen berging.

Veilig werken met het KingTow afsleepsysteem vrachtwagenberging

Een groot pluspunt van het KingTow afsleep- en bergingssysteem is dat dankzij de eenvoudige en eenduidige manier van werken met deze set ook de veiligheid gewaarborgd wordt.  Bijkomend voordeel van het afsleep- en bergingssysteem is dat naast het veiligheidsvergrotende karakter van de set er dankzij deze set ook veel tijdwinst wordt geboekt tijdens sleep- of bergingswerkzaamheden.

Uiteraard blijft het belangrijk dat de door de vrachtwagenfabrikant ingebouwde trek-, sleep- en liftpunten voor gebruik worden gecontroleerd of ze in goede conditie zijn. Pas als dat het geval is kan er helemaal veilig met het afsleep- en bergingssysteem gewerkt worden.

Mogelijkheden met het afsleepsysteem voor vrachtwagenberging:

  1. lieren met kabels
  2. laten volgen achter de bergingsauto
  3. liften en slepen met een bergingsauto
  4. hijsen / liften met een kraan

Uitrusting KingTow afsleep- en bergingssysteem

De standaarduitrusting van het KingTow afsleep- en bergingssysteem bestaat uit 25 onderdelen. Dat maakt dit bergingsysteem geschikt voor alle zware moderne vrachtwagens. Vrijwel alle moderne zware vrachtwagens hebben twee ingebouwde trek-, sleep- en liftpunten waar het afsleep- en bergingssysteem aan bevestigd kan worden. De adapters zijn er in verschillende uitvoeringen omdat ze zijn aangepast op het type of merk vrachtwagen. Op alle adapters staat aangegeven voor welk merk of type voertuig deze geschikt zijn.

afsleepsysteem en truckbergingsysteem

Nr. 1        Hef-/hijsbeugel  (120×120, 112×104, etc.)
Nr. 2        Traverse
Nr. 3        Adapterhouder dicht
Nr. 4        Adapterhouder open
Nr. 5        Hefadapter SCANIA / hef/hijsoog SCANIA
Nr. 6        Hefadapter DAF XF 106/ hef/hijsoog DAF XF 106
Nr. 7        Adapter DAF CF
Nr. 8        Adapter SCANIA New Gen
Nr. 10      Adapter DAF XF 105
Nr. 11      Adapter MAN, Mercedes, Renault
Nr. 12      Adapter Volvo – oud model
Nr. 13      Adapter Volvo – nieuw model
Nr. 14      Vork 75
Nr. 15      Vork 55

Het KingTow afsleep- en bergingssysteem is geschikt voor de volgende merken vrachtwagens:

  • Scania
  • Mercedes
  • DAF
  • Volvo
  • MAN
  • Renault

Inbouw afsleep- en bergingssysteem in bergingstruck

Je kunt het werken met het KingTow afsleep- en bergingssysteem nog makkelijker maken door een op maat gemaakt opbergsysteem in jouw bergingstruck te bouwen. Je kunt dan alle adapters van de set overzichtelijk opbergen. Dat is niet alleen handig tijdens de bergingswerkzaamheden maar ook tijdens controle- en/of schoonmaakwerkzaamheden na een bergingsklus. De bergingstrucks van KingTow zijn standaard voorzien van een op maat gemaakt opbergsysteem.

KingTow afsleep- en bergingssysteem kopen

Het KingTow afsleep- en bergingssysteem is geschikt voor alle moderne bergingssystemen van bergingsauto’s zoals: Bro, Vulcan, Miller, Empl, Omars, Brechtel, Falkom, Boniface en andere merken. Wil je een KingTow afsleep- en bergingssysteem kopen? Maar twijfel je of deze set geschikt is en/of past bij jouw bergingstruck of bergingswerkzaamheden? Vraag het aan de bergingsspecialisten van KingTow Trucks.

onderdelen
Copyright King Tow Trucks 2023 | Sitemap | Privacy Policy | Realisatie: [b]reik.